Blog > Komentarze do wpisu

Przepis na katarzynki

Składniki:
1 jajo,
1 łyżeczka korzeni,
20 dag miodu,
Kilka łyżeczek karmelu [ewentualnie],
10 dag cukru,
40 dag mąki.

Sposób wykonania:
Do płynnego miodu należy dodać korzenie, cukier, dla koloru można dodać troszkę karmelu, potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zagnieść dość twarde ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wykrawać foremką katarzynki. Potem należy posmarować je z wierzchu wodą lub wodą z miodem i piec na natłuszczonej i wysypanej mąką blasze w dość gorącym piekarniku.


Smacznego!

czwartek, 10 stycznia 2008, najlepsze-przepisy-kulinarne

kolka wątrobowa
leczenie raka
blog o zdrowiu
bóle jelita
zaparcia
siedem sposobów na zaparcia
Ogłoszenia Bytom
triphala
jak kupic akcje